Tao Yin yoga komt van China en is al enkele duizenden jaren oud. Het maakt deel uit van het Universal Healing TAO. Dit wordt soms ook de 5-elementen yoga genoemd. De grondlegger van tao yin is Mantak Chia.

Het is een rustige vorm van yoga waar geen specifieke lenigheid of voorkennis voor nodig is. Je kan steeds instappen en  het is voor elke leeftijd geschikt.

Lotus Resized Squared 2

Sturen van energie

TAO YIN  betekent letterlijk het sturen van energie. YI betekent de kracht van geest, oog enhart. De IN betekent richting geven. Het is dus richting geven aan energie met geest, oog en hart.

De oefeningen zijn er op gericht het lichaam te openen en in balans te brengen. Dit zowel op fysiek als energetisch vlak.  Ook helpt het om je eigen lichaamsbewustzijn te ontwikkelen. Het creëert een  innerlijke kracht en flexibiliteit.  Een flexibel lichaam geeft een flexibel hart en een flexibele  mind. Ook de ademhaling is heel belangrijk.

Korte basismeditaties zitten eveneens in de les. Meridiaan strekkingen en oefeningen worden ook toegepast.

Ruimte maken in je lichaam

Het stretchen en de oefeningen zijn niet alleen  gericht  op de spieren maar voornamelijk meer op de pezen , ligamenten en de gewrichten. Als onze spieren ontspannen zijn kan het lichaam openen. Het is de bedoeling  om ruimte te maken in je lichaam. Door de geopende ruimte kan er meer energie stromen en krijgen we meer souplesse en vitaliteit.

Ook het openen en het versterken van de wervelkolom is een belangrijk onderdeel dan de TAO Yin yoga. Meestal wordt ook nog gewerkt op de 2 belangrijke spiergroepen in je lichaam: de psoassen en het diafragma of middenrif.

Een goede ademhaling helpt ook bij afscheiden van gifstoffen en negatieve emoties.
Zo kunnen we detoxen , wat onbalans transformeren en dit alles op een zachte en ontspannende manier.
Zijn er nog vragen of onduidelijkheden dan hoor ik het graag. Mocht je nog twijfelen of zijn er nog onzekerheden of vragen? Neem gerust contact op met groepspraktijk PUUR.

 

Praktische info

  • Woensdagvoormiddag 9:30 tot 11:00
  • Reeksen van 5 of 10 lessen

 

  • Volgende reeks van 10 lessen: 04/09/2019
  • Kostprijs (reeks van 10 lessen): € 140
    • Vooraf te betalen

 

Opgelet: geen lessen in vakantieperiodes of op feestdagen

Wil je meer te weten komen over Tao Yin? Of heb je vragen over de lessen? Neem gerust contact op met ons.

Tao Yin Yoga
Lieve Bergmans

Lieve Bergmans

Yoga